Indholdsfortegnelse:

Kuglepen - moderne perfektion
Kuglepen - moderne perfektion
Anonim

Siden de vilde stammers tid har folk ført optegnelser. Vildmændene ridsede hulernes vægge med gløder. Så tegnede de med spidse pinde på barken af træer. Efterhånden som civilisationen udvikler sig, udvikler skrivning sig også.

Hovedtyper af kuglepenne

I den moderne verden skriver alle uden undtagelse, fra 7-års alderen eller endnu tidligere. Og hvad er der nu: blyanter, tuschpenne, tuscher, voksblyanter … Og den centrale plads indtages af Hendes Majestæt "Dronningen". Og det er lige så varieret. Du vil møde det i flere former (typer). De adskiller sig i skriveknuden og er opdelt i:

  • boldbold;
  • feather;
  • kapillær.
rullekuglepen
rullekuglepen

I en fyldepen er skriveknuden en pen. Moderne fyldepenne kræver ikke blækhuse. De har de nyeste patroner. Men der er også kuglepenne fyldt med blæk. Det er op til dig.

I en kuglepen er skriveenheden et rør af konisk eller nåleformet form, hvori der er en kugle (rulle) lavet af hårdt metal eller keramik. Kuglepenne inkluderer gel- og rullepenne.

Et karakteristisk træk ved den sidste type penne i blækforsyningssystemet er, at den er kapillær. Takket være dette skriver stangen nemt, et smukt og jævnt mønster forbliver på papiret. Menhvis du stopper på et tidspunkt i lang tid, bliver det sløret. Der er 3 typer kapillærpenne:

  • liner;
  • isograph;
  • rapidograph.

Hvad er en rullekuglepen?

Rullepennen er den bedste slags kuglepen. Dens ejendommelighed ligger i, at bolden er smallere. Vandbaseret blæk er mindre tyktflydende. Derfor er stregen på papiret mere jævn og klar. Sådan en kuglepen skriver praktisk t alt af sig selv, den kræver ikke stærkt tryk på papiret, mens du skriver. Disse penne har også et mere økonomisk blækforbrug, og det spænder fra 3.000 til 10.000 m.

rullekuglepen stang
rullekuglepen stang

Fordele ved en rullekuglepen

En kuglepen efterlader næsten det samme mærke som en kuglepen. Og som alle ved, skriver pennen meget smukt. Men med tiden kan det begynde at ridse papir (selv den dyreste model). Valsen vil ikke gøre dette.

Hvis du løber tør for blæk i din fyldepen og ikke bruger erstatningspatroner, er genopfyldning af din fyldepen en hel proces. Og blækket løber tør i det mest uhensigtsmæssige øjeblik. Og kuglepennen har udskiftelige refills.

Stangen til kuglepennen er lavet af metal eller polymer (plastik). Begge materialer påvirker ikke blækkets kvalitet. Processen med at udskifte kernen er ikke sværere end med en konventionel kuglepen. Åbnede, fjernede den tomme, installerede en ny, lukkede den. Klar til at gå!

Der er et stort antal producenter af papirvarer. De kan opdeles i 3 klasser: økonomiklasse, business class og premium klasse. Overvej tre virksomheders produkterefter klasse: Pilot (dyr økonomiklasse), Zebra (businessklasse til mellempris) og Parker (premiumklasse).

pilot rullekuglepen
pilot rullekuglepen

Pilotknapper

Pilot er en stor, international virksomhed, der har eksisteret på papirvaremarkedet i over 100 år. Dets regionale kontorer blev åbnet i 50'erne rundt om i verden. I 1991 kom Pilot til Rusland. I Pilot-serien er rullepennen præsenteret i Frixion-serien.

BL-FRP5 Frixion point er den nye Pilot rullepen fra denne serie. En pæn og nem skrivning med denne pen vil give dig fornøjelse. Blækket bløder ikke gennem papiret og tørrer hurtigt. Skriveknuden er nål. Stangens diameter er 0,5 mm, stregtykkelsen er 0,25. Kropsfarven matcher blækfarven. Udskiftelig frempind.

BL-FRO7 Frixion PRO er en unik Pilot-rullepen fra skrive-slette-klassen. Generelt er der 2 typer "skriv-slet"-penne.

Det særlige ved den første er, at det specielle blæk er slettet med et almindeligt viskelæder fra det øverste lag papir. Men der er en væsentlig ulempe: blækket absorberes nogle gange dybt i papiret, og det er umuligt at fjerne det skrevne.

Det andet princip for sletning er en speciel "hvid", der neutraliserer blækket, som optagelsen blev lavet med. Ulempen er, at det er umuligt at lave en ny fra den slettede post.

Pilot har udviklet en rullekuglepen, der kan slettes, i to år. De valgte en ny vej: deres blæk forsvinder, eller rettere, misfarves under indflydelse af temperatur. Dette gøres også med et elastikbånd for enden af håndtaget. Gnid og blækket forsvinder. Det er muligt at gøre detgentagne gange. Men der er et andet trick til denne pen. Optag, slet og afkøl derefter papiret. For eksempel i køleskabet, under -18 grader Celsius. Indtastningen vises igen. Generelle karakteristika for sådanne penne: kuglediameter - 0,7, linjetykkelse - 0,35, kropsfarve - sort, blæk 3 farver. Udskiftelig frempind inkluderet.

BL-FR-7 Frixion kuglepenne tilhører "skriv-slet"-serien. De har også et blegende særligt elastikbånd. Men deres forskel fra den tidligere serie er, at der er flere blækfarver. De generelle karakteristika er de samme, bortset fra kropsfarven: den matcher farven på blækket.

zebra rullekuglepen
zebra rullekuglepen

Zebrapen

Zebra Pen Corporation blev grundlagt som en uafhængig virksomhed i USA i 1982. Men historien om dette varemærke begyndte endnu tidligere, i 1914, med Zebra Co. Ltd. Dens grundlægger var Mr. Ishikawa. Hans firma holdt trit med tiden og blev i 1917 den første til at bruge en pumpe til blækpenne. I 1957 var virksomhedens medarbejdere de første til at udvikle en kuglepen. Og selvfølgelig gik sådan en opfindelse som en kuglepen ikke forbi dette firma.

Zebra Rollerball Pen er af høj kvalitet og værdi for pengene. Det er derfor, de sikkert kan klassificeres som business class.

Virksomheden har flere linjer med ruller. Zeb-Roller DX5 og DX7 har henholdsvis nåleformede og pileformede spidser. Linjetykkelsen i Zeb-Roller DX5 er 0,5 mm, og i Zeb-Roller DX7 er den 0,7 mm. Skriften er let, blækket udtværes ikke, du kan endda skrive på hovedet. Rollerball pen blækforbrug reducerettil super økonomisk.

Zebra har en unik Zebra pencitil gel rullekuglepen. Dens funktion kan læses i titlen. Dets blæk er gelbaseret, ikke vandbaseret.

parker rullepen
parker rullepen

Parker Elite Pen

Som alt det bedste i vores verden begyndte Parker med et behov. George Safford Parker, 17 år, begyndte at arbejde på Telegraph School i Janesville, Wisconsin. Lønnen, han fik, var lille, hvorfor han påtog sig ekstraarbejde. Parker blev forhandler af fyldepenne. På det tidspunkt var de ikke af høj kvalitet. Der var mange klager og returneringer.

George begyndte selv at reparere håndtag. Og som det viste sig, gjorde han det meget godt. Da han så alle manglerne ved disse kuglepenne indefra, designede han sin egen model. Og allerede i 1889 dukkede den første Parker fyldepen op.

Parker blev officielt registreret i 1892 og har været synonymt med prestige og ubestridelig kvalitet lige siden. I dag producerer denne virksomhed det bedste produkt i den pågældende kategori i verden. Parker rullepennen er altid i hænderne på højtstående embedsmænd og succesrige forretningsmænd.

Siden 1931 har Parker udviklet og frigivet det nye Quink-blæk, som er nemt at vaske af hænderne. Skriveknuden vil give en pæn og smuk linje under alle forhold. Denne kuglepen vil ikke svigte dig i varmen eller kulden, og selv på løbeturen vil du lave en rekord under alle forhold.

Anbefalede: