Indholdsfortegnelse:

Gør-det-selv filtapplikationer
Gør-det-selv filtapplikationer
Anonim

Hvis du ikke kan lide komplekse former for håndarbejde eller bare er en nybegynder inden for kunstnerisk kreativitet, vil du helt sikkert kunne lide filtapplikationer. Det er ikke svært at lave dem, og sådanne souvenirs ser lyse og originale ud.

filtapplikationer
filtapplikationer

Idéer og muligheder

Filtapplikationer laves både i form af simple genstande, for eksempel et hjerte med dekoration eller en blomst, og bestående af en lang række elementer, der udgør hele plot-kompositioner.

I denne teknik kan du gøre følgende:

  • magnet;
  • broche;
  • vedhæng;
  • postkort;
  • pung;
  • albumcover;
  • blødt legetøj;
  • legetøjspude;
  • dekorativt panel (fladt eller tredimensionelt).

Listen over muligheder er selvfølgelig ikke begrænset til disse. Det hele afhænger af din fantasi.

gør-det-selv filt applikationer
gør-det-selv filt applikationer

Værktøj og materialer

For at lave filtapplikationer skal du bruge følgende:

  • Tynd filt i forskellige nuancer.
  • Føltes tykkere til fremstilling af basen.
  • Elementskabeloner.
  • Papir eller pap til mønstre (når man laver komplekse genstande).
  • Blyant,viskelæder.
  • Saks.
  • Lim (det er godt at bruge en varmepistol).
  • Tråd med en nål, f.eks. tandtråd (norm alt i en kontrastfarve til farven på elementerne i sammensætningen).
  • filtapplikationsskabeloner
    filtapplikationsskabeloner

Filtapplikationer: mønstre

Som regel bruges simple former til arbejde, ofte geometriske former, så du kan tegne mønstre ved hjælp af almindelige brevpapirsjabloner. Hvis du har brug for mere komplekse konturer, såsom naturlige genstande, skal du bruge trykte emner.

filtapplikationsskabeloner
filtapplikationsskabeloner

Ved hjælp af disse konturtegninger kan du lave forskellige applikationer fra filt. Mønstre kan ikke kun bestå af formkonturelementer. Følgende illustration viser et emne for en fisk. Objektets generelle omrids er dannet af flere separate dele, og ikke af en fælles som i det første diagram.

filtapplikationsmønstre
filtapplikationsmønstre

Du kan gøre det samme med skabelonerne fra det første diagram, dele sommerfuglen eller hjertet i halvdele, og for fårene skal du lave hele figuren af separate dele.

Det er nemt at bruge ethvert fotorealistisk billede som et stencil-mønster (den første illustration i teksten eller det næste afsnit). Hvis mønsteret er placeret front alt og ikke på siden, er det nok at udskrive billedet i den ønskede størrelse og skitsere konturerne af alle elementer individuelt gennem glasset. Det er også nemt at gøre direkte fra skærmen ved at sætte glas ovenpå for ikke at beskadige skærmen.

Gør-det-selv filtapplikationer

Lad os overveje teknologien i eksemplet med at lave indretning til boligindretning. På samme måde vil enhver sammensætning blive udført og en enklere i form af en enkelt blomst eller et dyr og indretningen af en voluminøs ting, for eksempel en pude eller et blødt legetøj. I de sidste to tilfælde vil basen ikke bestå af et enkelt emne, men af to enkeltformede dele syet og fyldt med polstring af polyester eller andre materialer.

For at lave en blomsterhjertemagnet som i følgende illustration, arbejd sådan:

  1. Klip en (hvis du vil gøre bunden flad) eller to hjerteformede emner. Vælg den farve du ønsker, ikke nødvendigvis sort.
  2. Sy arbejdsemnet med en knaphulssøm. Hvis du vil lave et tredimensionelt hjerte, skal du forbinde to dele og sy dem sammen ved hjælp af denne søm, som i det første tilfælde kun spiller en dekorativ rolle. Men for at få et omfangsrigt hjerte er det bedre at sy detaljerne efter ansøgningen er afsluttet. Indeni (mellem de to dele) vil du lægge den syntetiske winterizer, så hvis du gør det med det samme, vil det være ubelejligt at lave en applikation på forsiden.
  3. Anvend resten af detaljerne i lag i henhold til prøven. De sømme, der fikserer elementerne, er tydeligt synlige på billedet. Brug eventuelt perler til dekoration, som vist på billedet.
  4. filtapplikationer
    filtapplikationer

Sådan laver man et panel

For at lave et dekorativt panel skal du arbejde sådan her:

  1. For at lave smukke applikationer af filt, tag detaljeskabelonerne klar. Printdit yndlingsmønster eller farveillustration (billede nedenfor).
  2. Klip alle de nødvendige elementer ud fra papir.
  3. Læg detaljerne ud på filtark i den tilsvarende farve. Sæt en cirkel rundt om konturerne, klip emnerne ud.
  4. Forbered lyseblå filt til basen (hvis du laver et landskab svarende til det viste).
  5. Sæt blå himmeldetaljer, lysegrøn grund og græssilhuet i forgrunden. Fastgør og ri detaljer.
  6. Sy sømmen på skrivemaskinen langs forsiden rundt om baggrundsrektanglets omkreds.
  7. Sy en søm mere langs den bølgede kant af det blå stykke, buen af det lysegrønne stykke og den udskårne side af græsset.
  8. Gør det samme med solen og kronerne, og så træstammerne.
  9. Sy blomsterne i hånden, selvom du ikke har en maskine, kan alle sømme klares med en tråd og en nål, dog tager det meget længere tid. Blomster i form af cirkler er nemme at lave fra pailletter, der fikserer dem med en perle-midt. Små dele kan også fastgøres med lim.
  10. Indram panelet. Den nemmeste måde er at lime værket på pap i en kontrastfarve (sort i dette tilfælde).
gør-det-selv filt applikationer
gør-det-selv filt applikationer

Så filtapplikationer er lavet ved hjælp af en simpel teknologi, så selv nybegyndere kan lave dem. Der er mange muligheder for souvenirs, der kan laves i form af lyse applikationer.

Anbefalede: