Indholdsfortegnelse:

Besværlige gåder. Diagonal Sudoku
Besværlige gåder. Diagonal Sudoku
Anonim

Tricky hjernevridere - puslespil - en aktivitet, der ikke kun er spændende, men også nyttig. Dette er en vidunderlig gymnastik for sindet, der udvikler mindfulness, logik, evnen til at analysere og endda giver dig mulighed for at nyde beslutningen.

Talpuslespil

Det måske mest populære puslespil i vor tid er Sudoku.

Sudoku er japansk for "tal, der står fra hinanden".

Dette spil er en firkant på 9x9, der består af små 3x3 firkanter. I komplekse spil kan firkanter være større - 15x15, 25x25 eller mere. I flere celler er tallene skrevet på forhånd - dette er nøglen til puslespillet.

Puslespil, hvor de yderligere betingelser for problemet - tal fra 1 til 9 - er placeret på diagonalerne, kaldes "Diagonal Sudoku", eller i den engelske version Sudoku X.

sudoku diagonal
sudoku diagonal

Metoden til at løse problemet ligner scanning - en række vælges i den firkant, der er mest fyldt med nøgletal - jo færre tomme celler, jo lettere er det at finde det manglende tal.

Diagonal Sudoku har også til gengæld forskellige variationer og kombinationer.

Problemmuligheder

Diagonaler kanvære store og små - på hovedtorvet, i blokke af små firkanter, kantede og stiplede linjer.

  • Farvet diagonal - Sudoku, hvor numeriske værdier skal placeres separat i hver farvet blok.
  • En mere kompleks Sudoku-diagonal er antidiagonalen - der er kun tre forskellige tal på firkantens diagonaler.
  • En pandiagonal firkant, hvis rækker, kolonner og diagonaler indeholder tal fra 1 til 25 - diagonalerne i denne Sudoku er svære. Interessant nok er det umuligt at lave en mindre pandiagonal firkant. Et af numrene, der ikke er i den valgte række, prøves på for at få alle de tomme celler i rækken. Hvis dette tal ikke er i skæringspunktet mellem cellerne, kan det sættes i cellen.
Sudoku diagonaler svært
Sudoku diagonaler svært

Gør denne handling, indtil alle tomme celler er udfyldt. Og vi tjekker kolonnerne, små firkanter 3x3 og diagon alt, så tallene ikke gentager sig.

Der kræves ingen matematiske færdigheder for at løse Sudoku.

Anbefalede: