Indholdsfortegnelse:

Beskyttelse af Caro-Kann: historie, anvendelse, varianter
Beskyttelse af Caro-Kann: historie, anvendelse, varianter
Anonim

For et interessant og intenst spil skak skal både begyndere og professionelle mestre mange elementære og mere sofistikerede tricks. Nøglen til en vellykket afslutning af spillet, hvilket indebærer en sejr, er den korrekte justering og mobilisering af kræfter helt i begyndelsen af spillet, den såkaldte åbning.

caro cann forsvar
caro cann forsvar

Caro-Kann-forsvaret er en af de mest effektive typer åbninger. Denne type magtbalance blev første gang brugt i det 19. århundrede af englænderen Horatio Caro og østrigeren Marcus Kahn. Sidstnævnte var i stand til at besejre den daværende verdensmester på kun sytten trin ved hjælp af denne teknik.

Hovedprincipperne for denne type beskyttelse

De grundlæggende principper for Caro-Kann-forsvaret er:

  • King safety;
  • kontrol af den centrale del;
  • hurtig udvikling af stykker;
  • modstå modstanderens forhåbninger.

Når man spiller skak, har Caro-Kann-forsvaret karakter af en halvåben åbning, hvilket gør det mere fordelagtigt for sort, hvilket giver ham flere muligheder for modspil. Den mest almindelige åbning i Caro-Kann skak er baseret på træk e2-e4 c7-c6.

skak forsvar caro cann
skak forsvar caro cann

Beskyttelse om hvilkedet pågældende, giver sort mulighed for at fange hovedfilen i åbningen og dermed opnå en fordel i slutningen af spillet.

Sorts af beskyttelse

Der er 6 førende varianter af Caro-Kann-forsvaret til sort, der findes og er populære:

  • Panovs metode. V. N. Panov - mester i Moskva, forfatter til bøger om åbningsteorier.
  • Lukket kredsløb.
  • Nimzowitsch-system. A. I. Nimzowitsch er en fremragende skakspiller, en kandidat til mesterskabet i begyndelsen af det 20. århundrede.
  • Standard taktik.
  • Petrosyan-Smyslov-systemet. V. V. Smyslov er verdensmester i skak nummer syv i midten af det 20. århundrede, tredobbelt mester i Moskva, forfatter til bøger om skakteorier.
  • En fælde i åbningen.

De fleste af disse metoder går over i det franske forsvar i løbet af spillet. Caro-Kann-forsvaret er ikke en aggressiv metode, men det giver et solidt forsvar, der hjælper sort i slutningen af spillet.

Anatoly Karpov og hans forsvar af Caro-Kann

Dette træk bruges ofte af spillere i positionsstil. Han viste sin effektivitet i spil, der involverede mestre som Capablanca, Botvinnik, Petrosian. Det er en yndlingsteknik for verdensskakmesteren Anatoly Karpov.

Anatoly Karpov udgav endda en bog med den storladne titel "Learn to Play the Caro-Kann Defence", som omhandler halvtreds af de mest interessante spil i nyere tid, spillet med denne taktik. Mange af disse spil, der blev spillet i slutningen af det 20. århundrede, påvirkede forbedringen og udviklingen af denne åbning.

caro cann forsvar forsort
caro cann forsvar forsort

At forsvare Caro-Kann for sort involverer at sikre en pålidelig position i midten, hvilket bevarer h3-c8 diagonalen for hans biskop. Sådan taktik tillader ikke at forenkle spillet, og spillet spilles dynamisk. Sort kan også kæmpe i samme tempo for yderligere at gribe initiativet.

Således er begyndelsen af spillet i form af Caro-Kann-forsvaret en effektiv åbning, især fra sorts synspunkt. Hvis du mestrer denne strategi, vil dit antal skakgevinster stige.

Anbefalede: