Indholdsfortegnelse:

Tilda Tulip DIY
Tilda Tulip DIY
Anonim

Den norske designer Toni Finnanger skabte engang et legetøj, der har vundet hjerter og holdt håndværkernes gyldne hænder i mere end et årti. Det er Tilda, der er indbegrebet af komfort og hygge. Hun er udstyret med enorm positiv energi og er i stand til at returnere enhver til barndommens verden. Men tilde-stilen er ikke begrænset til dukker alene. Dette er en hel blød og venlig verden med både enkle og virtuose legetøjsteknikker.

tilde tulipan
tilde tulipan

En lille del af denne magiske verden er tulipantilde. Du kan for eksempel give det til din elskede ven til ære for en ferie.

Hvad er en tilde-tulipan

Når vi siger ordet "tilde", mener vi hele verden med det. Det omfatter ikke kun dukker med kunstfærdigt tøj og tilbehør, men også en bred vifte af primitivt legetøj. Et af disse primitive souvenirlegetøj er tilde-tulipaner, en mesterklasse til fremstilling, som vil blive diskuteret i denne artikel. Det var disse primitive blomster, der formåede at vinde hjerter hos mennesker rundt om i verden, slående med deresenkelhed og skønhed på samme tid.

Hvilke stoffer foretrækkes mest til at lave tildeblomster (tulipaner)

Fleece-tulipaner er de mest behagelige og hyggelige, selvom du faktisk kan bruge absolut ethvert stof. Naturligvis skal grønne nuancer vælges til stængler og blade. Tulipanstilke lavet af ternet materiale eller prikket stof ser meget interessant ud. Til knopper vil satin, satin eller ethvert andet skinnende materiale være det mest spektakulære. Det vigtigste her er ikke at vælge strik og for tætte stoffer.

tulipaner tilda master class
tulipaner tilda master class

Ud fra farveskemaet ser hvide, gule og lyserøde farver de mest fordelagtige ud. Samt en kombination af forskellige muligheder i én knop. Ethvert stof skal vaskes i varmt vand og stryges før brug.

Tilda Tulipaner: MK. Værktøj og materialer

Først og fremmest skal du bruge stof til knopper, blade og stilke. Også en nål og tråd i alle nødvendige farver. Ud over alt det ovenstående skal du bruge en saks, en fyldstof og fyldmateriale. Som sidstnævnte kan du bruge sintepukh eller holofiber.

tilda blomster tulipaner
tilda blomster tulipaner

Nogle gange er ledning praktisk. Med dens hjælp kan du ikke kun styrke blomstens stilk, men også give den en form. Du skal også bruge en symaskine, men hvis du ikke har en, så skal du ikke blive ked af det. Sådanne blomster kan nemt sys i hånden ved hjælp af en "forlæns nål" søm. Og du kan selvfølgelig ikke undvære et mønster.

Tulipanmønster

Tilda-stil, hvis mønster er præsenteret i denne artikel, er slet ikke svære at sy. Og mønstrene er ret enkle. Sandt nok er det værd at bemærke, at knopperne har to typer mønstre. Det er snarere ikke selve formen, der adskiller sig, men antallet af dele, der bruges til at skabe knopperne. Der kan være to eller fire. Det er faktisk forskellen.

tulipaner i tilda stil mønster
tulipaner i tilda stil mønster

Tilde-tulipaner, hvis mesterklasse vil blive diskuteret senere, indebærer følgende størrelser. Detaljen for knoppen er ni centimeter høj, og dens bredeste del er fem en halv centimeter. Tulipanbladet er også fem en halv centimeter bredt i sit største snit, og dets længde er seksten og en halv cm. Detaljen for stilken er et rektangel med sider på toogtyve centimeter. Glem selvfølgelig ikke sømrum.

Oprettelse af en stamme

Enhver tilde-tulipan har en stilk. Lad os starte med ham. Lad os tage et rektangulært stykke designet til blomstens stilk. Fold den på midten og sy den lange side og en af de korte. Den anden short efterlades usyet til fyld. Efter syning skal alle kvoter trimmes og også skære et hjørne af og dreje den fremtidige stilk. Klip ikke stoffet tæt på sømmen. I processen med at fylde kan stilken spredes. Nu er det tilbage at fylde vores del. Du kan blot fylde stilken med fyldmateriale, eller du kan forstærke den med tråd. Så kan din tulipantilde bøjes og fikseres i denne position.

Doingblade

Det er umuligt at forestille sig en blomst uden blade. Tilde-tulipaner, hvis billeder du kan se i denne artikel, indeholder alle mindst én folder. Fold de to ark papir ansigt til ansigt, nål eller ri og sy, lad bunden stå åben for at vende vrangen ud. Det ville være ideelt, hvis du har mulighed for at klippe tilskuddet med en zigzagsaks. Men hvis du ikke har sådan en saks, så kan du simpelthen lave hak med almindelig saks på buede eller særligt fremspringende steder. Dette er nødvendigt, så når du vender arket udad, er det jævnt alle steder, og der opstår ikke unødvendige folder. Stryg det færdige udfoldede ark og læg en streg langs kanten. Dette vil tilføje noget bling til din folder.

Opret knopper

Den vigtigste og smukkeste del af tilde-tulipanen er dens knop. Som nævnt ovenfor kan den bestå af to eller fire dele. Hvis du ikke har syet noget særligt før, så vælg en knop, som består af to dele. Gør det nemmere, og det vil vise sig meget mere præcist. Princippet om skræddersyning er det samme som for bladene. Sy to stykker sammen, vend vrangen ud og fyld godt. I modsætning til blade behøver du selvfølgelig ikke sy kanten af. Når knoppen er fuld, skal du trække den stramt i området ved den nederste kant og sy den til stilken med en skjult søm.

tilda tulipaner mk
tilda tulipaner mk

Der er en anden interessant version af opløbet. Dens mønster har form af et rektangel, og først indsættes en halvdel af en skumkugle af den ønskede størrelse indeni, og derefterfyldstof er allerede på plads. Rektangelet foldes på midten langs langsiden og sys på siden. Derefter trækkes den sammen forneden, og den øverste kant er simpelthen stukket op. Indeni sætter vi en halvdel af bolden med den konvekse side til stilken. Det vil hjælpe med at holde knoppens form. Læg fyldstoffet ovenpå. Nu skal knappen lukkes. For at gøre dette skal du forbinde dens modsatte sider ved midtpunkterne til hinanden. En perle sys norm alt ind i midten af denne samling.

Nå, tilde-tulipanen er klar. Det er kun for os at sy et blad et sted i midten af stilken og tænke på designet. Det kan bare være en smuk blød buket bundet med et passende bånd. Eller du kan "plante" et par blomster i en provisorisk krukke eller kasse.

Tilda tulipaner billede
Tilda tulipaner billede

Sandt nok, til dette skal du indsætte wire i stilkene. Og ved hjælp af sådanne tulipaner får du en smuk og hyggelig sammensætning. For eksempel en blød krans på døren. Husk, at tulipanernes skønhed i høj grad vil afhænge af, hvilket materiale du vil lave dem af. Og selvom dette betragtes som et primitivt legetøj, forbyder ingen at dekorere hele sammensætningen med yderligere dekorative elementer. Sy for eksempel nogle perler på knoppen eller lim en kunstig sommerfugl fast på buketten. Det er derfor, han er en kreativ proces, at eksperimentere for din egen fornøjelse.

Anbefalede: