Indholdsfortegnelse:

Vi strikker en konvolut til en nyfødt: et diagram med en beskrivelse
Vi strikker en konvolut til en nyfødt: et diagram med en beskrivelse
Anonim

Fødslen af et barn er en fantastisk begivenhed, ikke kun for unge forældre, men også for alle deres venner og bekendte. Hvis ung mor og far kun har travlt med deres baby, skal pårørende vælge en gave til det første møde med babyen.

Når du leder efter noget værd, så vælg noget enkelt og funktionelt. En strikket konvolut er perfekt til en gave. Ordningen kan være absolut hvad som helst, det vigtigste er, at det er varmt og blødt, behageligt for barnets sarte hud.

lilla konvolut

For at binde sådan et varmt tilbehør rigtigt skal der trækkes en nyfødtkonvolut op. Til beregninger skal du kende barnets højde eller lave en beregning med en margen. Hvis konvolutten er lidt større, er det slet ikke skræmmende. I sådan en kuvert vil det være muligt at sætte en varm jumpsuit eller jakkesæt på babyen.

Længdeberegning

De fleste babyer er født med en højde på 52-56 cm. Forudsat at højden er 56 cm, skal du tilføje halvdelen af højden til denne parameter. I alt: 56 + 56 + (56/2)=140 cm Dette gøres for at kuverten dækker barnets ryg godt. Nu er højden af emhætten beregnet. For at gøre dette skal du tage den samlede længde af kroppenbarn, dette er 56 cm. Den samlede længde af kuverten blank: 140 + 56 \u003d 196 cm Lad den oprindeligt store figur ikke skræmme needlewomen. Foldet på midten på grund af sømme og kropspasning, vil kuverten passe til barnet.

Scheme description

Opskriften til at strikke en konvolut er enkel og forståelig selv for begyndere.

At strikke en konvolut starter fra bunden. De første 3 cm af stoffet strikkes i retstrik: en række ansigtsløkker i den forkerte række - igen en række ansigtsløkker. Så - indtil den ønskede højde er nået.

Når der er strikket 3 cm strikkes der således: 10 m retstrik, derefter 1 x 1 engelsk Rib (strik/vr, gentag til slutningen af p). De sidste 10 masker strikkes også retstrik.

I den vrange række strikkes der, som løkkerne ser ud. Hvor der var retstrik, fortsætter retstrik.

5 cm stof strikkes i denne opskrift. Derefter strikkes 3 cm med retstrik. Derefter gentages mønsteret: 10 retmasker, engelsk rib, 10 retstømmer, søm.

Strik sådan til kuvertens længde når 137 cm. De sidste 3 cm strikkes i retstrik.

Begynd nu at strikke hætten til en konvolut. Skemaet kan fortsættes fra hovedstoffet, eller du kan gøre det enkelt og nemt - strik i hele længden med en retstrik.

Det er ønskeligt at binde de sidste 3 cm med et elastikbånd 1 x 1 (for / bag). Så vil konvolutten dække hovedet godt.

Produktsamling

Det overvejede plan med en strikket kuvert til en nyfødt involverer ikke at samle en storantallet af dele. Det resulterende stof vendes med vrangen ud og med en strikket søm (nålen indsættes i hver løkke af kanten, uden huller), først sys den højre og derefter den venstre halvdel af konvolutten sammen til en højde på 130 cm. et lille område tilbage, som er placeret mellem hætten og lommen på konvolutten. Denne del er nødvendig, så hætten "sidder" godt på babyens hoved og kan dække ham selv i en varm hat. For at danne hætten skal den øverste del af lærredet foldes. For at gøre dette sænkes højre og venstre hjørne ned og danner en trekant. Siderne er syet med samme striksøm.

kuvert til nyfødte med beskrivelser og diagrammer
kuvert til nyfødte med beskrivelser og diagrammer

Den modtagne pose er vendt på vrangen. Til dekoration er der syet store flerfarvede knapper på siderne. Det er ønskeligt, at de er lyse. Du kan vælge ethvert materiale - plastik eller træ, læder eller strikkede knapper. Ved hjælp af runde strikkepinde af stor længde kan kanten bindes med et elastikbånd på 1 x 1. Til dette bruges sømkanten som typeindstilling, strikkepinden indsættes i mellemrummet mellem løkkerne i den lukkede række og vises på forsiden, som ved almindelig strikning. Det anbefales kun at binde kanten, når den ikke forstyrrer mønsteret. Hvis det anvendte mønster er omfangsrigt og fokuserer opmærksomheden på sig selv, så er det bedre ikke at gøre omsnøringen.

Konvolut "spikelets"

En interessant konvolut viser sig, strikkeopskriften består af et "spylet"-mønster. Udadtil minder mønsteret meget om pigtails eller spikelets af hvede. Mønsteret er voluminøst, tæt, fantastisk til en varm konvolut til den kolde årstid.

Mønsterbeskrivelse

Rapport er 22 x 40 (22løkker til 40 rækker). Elementerne gentages i et skakternet mønster. Mønsteret er kun visuelt komplekst, i praksis er det nemt at binde en konvolut, hvis skema er forklaret i detaljer.

Diagrammet viser kun de forreste rækker. Alle vrang rækker strikkes efter opskriften. De løkker, der er markeret med sorte prikker, er altid vrang, både foran og på bagerste række.

Fletningerne er dannet af krydsede løkker.

kuvert strikkeopskrift
kuvert strikkeopskrift

Beregningen af løkkerne skal tage højde for, at en blok af mønsteret er lig med 22 løkker + 2 kant.

1 (sådan passer række 7, 13 og 19):2 ud. sløjfer, 2 personer. sløjfer, 3 ud. sløjfer, opsnappet fra fire personer. vippet til højre, opsnappet fra fire personer. med en hældning til venstre, 3 ud. sløjfer, 2 personer. sløjfer, 2 ud. sløjfer. Gentag til slutningen af rækken.

2, såvel som alle lige:4 ud. sløjfer, 3 personer. løkker, 8 vrang løkker, 3 personer. sløjfer, 4 ud. sløjfer. Gentag indtil slutningen.

3 (5 og 9, 11 og 15, 17 rækker passer således):2 ud. sløjfer, 2 personer. sløjfer, 3 udgange, 8 personer. sløjfer, 3 ud. sløjfer, 2 personer. sløjfer, 2 ud. sløjfer. Gentag indtil slutningen.

21 (27, 33 og 39 rækker passer sådan her):opsnappe fra fire personer. med en hældning til venstre, 3 ud. sløjfer, 2 personer. sløjfer, 4 ud. sløjfer, 2 personer. sløjfer, 3 ud. sløjfer, opsnappet fra fire personer. vippet til højre. Gentag til slutningen af rækken.

23 (sådan passer række 25 og 29, 31, 35 og 37):4 personer. sløjfer, 3 ud. sløjfer, 2 personer. sløjfer, 4 ud. sløjfer, 2 personer. sløjfer, 3 ud. sløjfer, 4 personer. sløjfer.

kuvertdiagram
kuvertdiagram

Symboler

Tillæse mønstrene til at strikke en konvolut korrekt, du skal forstå konventionerne. På diagrammet:

  • tom firkant - løkkerne strikkes efter mønsteret (foran foran, vrang - i vrangen);
  • tom firkant med en tom nøjagtig inderside - strik modsat hvordan løkkerne ser ud (vrang i forreste række, foran på vrangsiden);
  • tom firkant med en hel (sort) nøjagtig inderside - løkken er altid vrang;
  • pil gennem 4 firkanter viser fra venstre mod højre - for at opsnappe fra 4 ansigtsbilleder med en hældning til højre med en hældning til højre. 1 og 2 løkker fjernes samtidig på en ekstra strikkepind, så den kan virke. Strikkede de første 3 og 4 løkker, først derefter løkker fra en ekstra strikkepind;
  • pil gennem 4 firkanter viser fra højre mod venstre - de opsnapper fra 4 ansigter med en hældning til venstre. 1 og 2 løkker fjernes før arbejdet, 3 og 4 strikkes, derefter løkker fra en ekstra strikkepind

Konvolutsamling

Konvolutten sys på siderne, så som i varianten ovenfor sys hætten. Konvolutten viser sig. For at dekorere konvolutten kan du binde en kvast og sy den til hætten.

Konvolutisolering

For at lave en varm konvolut med strikkepinde, bruges mønstre kun til at strikke den yderste del af konvolutten. Til indretning er det bedre at bruge en simpel frontflade eller retstrik. Du kan også sy et varmt fleecefor. For at gøre dette skæres et rektangel ud af fleece i samme dimensioner som selve konvolutten blev strikket. Foret er syet, vendt vrangen ud og håndsyet til strikshell.

kuvert til nyfødte med beskrivelser og diagrammer
kuvert til nyfødte med beskrivelser og diagrammer

Kuvert til begyndere

For at strikke den enkleste konvolut uden hætte skal du bruge blødt uldblandingsgarn, rund strikkepinde, et stykke fleece.

Først laves et mønster. Et fleecefor skæres ud efter mønsteret.

1 x 1 engelsk Rib (strik 1 vekslende med 1 vrang) strik hele stoffet.

kuvertdiagram
kuvertdiagram

For at kende længden og bredden af lærredet, skal du kende barnets højde og hovedomkreds. Til disse parametre tilføjes 20 cm. I alt strikkes en lang kuvert, hvis mønster ikke kræver særlige strikkefærdigheder

Du kan også bruge retstrik til at strikke. I dette tilfælde strikkes alle rækker med en vrangløkke. Montering udføres på en standard måde - hvis der er en hætte, så dannes den fra det øverste hjørne, hvis der ikke er nogen hætte, så sys sidedelene sammen og en lille foring forbliver under barnets hoved.

kuvertdiagram
kuvertdiagram

Det færdige stof sys sammen med foret. For at gøre dette sys foringen først til det strikkede betræk, derefter sys det fra den forkerte side ved hjælp af en symaskine. Konvolutten vendes med vrangen ud og trimmes med blonder eller fletning. Båndet måles i henhold til længden af omkredsen af kuverten + frontstangen. Du kan sy i hånden, eller du kan hækle.

skema af en strikket konvolut til en nyfødt
skema af en strikket konvolut til en nyfødt

Når man strikker en konvolut til nyfødte, er det nødvendigt at sætte sig ind i beskrivelsen og diagrammerne i de allerførste faser. Et vigtigt punkt i arbejdet er det rigtige valg af garn. Huden på et lille barn er meget sart, så det er nødvendigt at vælge de tråde, der ikke forårsager allergi, vil ikke prikke og fnug. Tråd med angora eller et højt indhold af uld er heller ikke egnet til at strikke en konvolut til et barn - fluffy villi vil forstyrre barnet.

Anbefalede: