Indholdsfortegnelse:

Fremragende skakspillere i verden. Bedømmelse af skakspillere
Fremragende skakspillere i verden. Bedømmelse af skakspillere
Anonim

Hvem er gode skakspillere? Hvordan identificerer man dem og efter hvilke kriterier skal man vælge? Spørgsmålet er meget svært, for der er faktisk mange "store" af slagsen. Det mest relevante og retfærdige kriterium er sammenligningen af nuværende moderne spillere, fordi historiske skakspillere som Paul Morphy, Emanuel Lasker og andre ikke kan konkurrere med vor tids stormestre, såsom Carlsen, Nakamura, Karjakin, Anand, Kramnik.

Bedømmelse af skakspillere
Bedømmelse af skakspillere

Hvorfor moderne skakspillere er bedre end historiske

Dagens atleter har adgang til tonsvis af bøger og databaser, kan udveksle erfaringer på fora og bruge færdige computeriserede algoritmer. Informationsteknologiens tidsalder har markant ændret niveauet for skakspillet. Den nuværende vurdering af skakspillere overstiger betydeligt historiske stormestres præstationer. Men de seneste års skakspillere lagde grundlaget for dette spil. Aron Nimzowitsch, Bobby Fischer, David Bronstein og mange andre er mennesker, der var mestre i sin tid og desuden er forfattere til de mest berømte skaklærebøger. Der var ingen fortidægte!

Ubestridte verdensskakledere gennem tiden

Nogle skakritikere udpeger ti stormestre, som har været eller forbliver de ubestridte verdensmestre i mange år. Følgende skakspillere til alle tider og folkeslag bemærker en stærk fordel og epokegørende dominans over andre: Emanuel Lasker, José Capablanca, Alexander Alekhine, Robert Fischer, Garry Kasparov, Vladimir Kramnik, Viswanathan Anand, Magnus Carlsen.

Store skakspillere i verden er udlændinge

Magnus Carlsen er en norsk skakspiller, der ikke behøver nogen introduktion. Han er verdensmester (fra 2013 til i dag), den person, der var den første til at opnå en skakvurdering på 2872 point. Dette er det bedste resultat gennem alle tider og folkeslag, så Magnus Carlsen er uden tvivl med på listen over verdens store skakspillere. Den nuværende mester har en utrolig tankegang, der har den patologiske funktion at bygge taktiske linjer øverst på skakbrættet.

Den stærkeste skakspiller
Den stærkeste skakspiller

K. Magnus er den stærkeste skakspiller, det er et faktum! Eksperter og kritikere mener, at nordmanden kan slå enhver eksisterende skakspiller i verden.

Vishwanathan Anand er den stærkeste spiller fra Indien, der blev den første stormester i sit land. Anand er en fænomenal skakspiller med et analytisk sind. Viswanathan blev FIDE (International Chess Federation) verdensmester i 2000 og bevarede sin dominans indtil 2002. Under sit mesterskab i Indien, en utroliginteresse for skak, som erobrede hele Asien.

Verdens store skakspillere
Verdens store skakspillere

Vishwanathan Anand profilerede sig aldrig som blitzspiller, men han formåede at blive verdensmester i blitz i 2003 og bekræftede dermed sin status som den stærkeste skakspiller. Desuden! Den indiske stormester var den ubestridte verdensmester mellem 2007 og 2013. I denne periode var Anands vigtigste rival Vladimir Kramnik, men inderen var altid stærkere. Viswanathans præstationer fortjener med rette at blive betragtet som den stærkeste skakspiller på planeten.

Kasparov - Karpov er de bedste skakspillere i USSR

Garry Kasparov er absolut den bedste spiller i det 20. århundrede! Mange kendere af skak kan argumentere med dette og sige, at Garry Kasparov er på niveau med Anatoly Karpov. Statistikken og fakta taler dog for sig selv.

Hvorfor Kasparov kan betragtes som den bedste:

  • Blev den yngste verdensmester på 22.
  • Vært den ubesejrede verdensmester i 15 år.
  • I perioden fra 1984 til hans "pensionering" i 2005 havde han den højeste rating ifølge det internationale skakforbund (FIDE).
  • Har rekorden for flest på hinanden følgende professionelle turneringssejre med 15 turneringer over 9 år (1981-1999). Den hvide streak blev afbrudt af Vasily Ivanchuk i Linares (1991), hvor Kasparov blev nummer to, et halvt point efter føreren.
  • Blev årets bedste spiller et rekordstort antal gange (11 skak Oscars).

Anatoly Karpov er en anden skakkonge af XXårhundrede. I 1975 lykkedes det Anatoly Karpov at vinde kandidatturneringen. Dette tillod ham at komme ind i kampen om verdensmesterskabet mod Robert Fischer, men den forsvarende mester nægtede at forsvare sin titel.

Store skakspillere i Rusland
Store skakspillere i Rusland

Ifølge skakreglementet blev titlen som verdensmester i skak tildelt Karpov. Ved at forstå, at titlen blev vundet, groft sagt, "for ingenting", tog Anatoly Karpov drastiske foranst altninger - han deltog i ethvert verdensmesterskab i skak i forskellige kategorier. Karpov søgte at opfylde sin mission - at bevise for alle, at hans titel som "verdensmester" var velfortjent. Og dette er, hvad der kom ud af det:

  • Verdensmester 1975–1985.
  • Ni-dobbelt Chess Oscar-vinder.
  • Seksdobbelt vinder af skakolympiaden.
  • I betragtning af det faktum, at der var en skarp rivalisering mellem Garry Kasparov og Anatoly Karpov, t alte Kasparov mere end én gang om Karpov som den stærkeste spiller. Skakspillerne spillede 144 partier indbyrdes, og alle var inden for grænserne af verdensmesterskaberne, Kasparov vandt 21 gange, og Karpov - 19. Alle andre partier blev spillet uafgjort. Disse to er verdens store skakspillere, hvis rivalisering altid har vakt den største interesse blandt fans af det gamle spil.

FIDE-bedømmelse

FIDE skakspilleres vurdering, top 10:

  1. Carlsen Magnus, født i 1990, Norge, 2872 point.
  2. Caruano Fabiano, født i 1992, USA, 2827 point.
  3. Wesley So, født i 1993, USA, 2822 point.
  4. Kramnik Vladimir, født i 1975, Rusland, 2811point.
  5. Vachier-Lagrave Maxime, født i 1990, Frankrig, 2796 point.
  6. Anand Viswanathan, født i 1969, Indien, 2786 point.
  7. Aronian Levon, født i 1982, Armenien, 2785 point.
  8. Nakamura Hikaru, født i 1987, USA, 2785 point.
  9. Karyakin Sergey, født i 1990, Rusland, 2783 point.
  10. Giri Anish, født i 1994, Holland, 2769 point.

Store skakspillere i Rusland

Vladimir Kramnik er en spiller, der formåede at træde over vurderingsstadiet på 2800+ point. Kramnik har det bedste præstationsniveau blandt alle de stærkeste skakledere. I 2000 blev han verdensmester og slog Garry Kasparov selv. Vladimir Kramnik er den bedste skakmetodolog, hvis potentiale er udstyret med computerpræcision og stressmodstand.

Sergey Karjakin er den eneste skakspiller, der endnu ikke er blevet verdensmester i klassisk skak. Han er den yngste stormester på planeten, Sergey modtog denne titel i en alder af 12 år og 7 måneder. Derudover var tolv-årige Sergey Karyakin i 2002 den officielle taktiske træner for stormester Ruslan Ponomorev (FIDE verdensmester 2002-2004). Der har aldrig været noget lignende i verden!

I 2016 vandt han kandidatturneringen og blev modstander af Magnus Carlsen, men han kunne ikke vinde. Sergey Karjakin er stadig den regerende mesters vigtigste rival. I 2012 og 2016 blev han verdensmester i blitz. Karjakin er den bedste skakdominerende, strateg og blitzspiller.

Store skakspillere
Store skakspillere

Eksperter siger rivaliseringmellem Magnus Carlsen og Sergey Karjakin vil overgå det berømte Kasparov-Karpov-par.

Anbefalede: